<< Новини

Ученици от АЕГ “ГЕО МИЛЕВ” под светлините на прожекторите

Ученици от русенската АЕГ “Гео Милев” направиха първите си опити на театрална сцена и пред професионална камера в рамките на Интензивен курс за изграждане на публичен образ. Атрактивен видео дневник от процеса на обучението, през което са преминали, беше разпространен в социалните мрежи. Видеото е дело на небезизвестният в творческите среди Венцислав Тодоров – специалист по видеозаснемане и монтаж, и автор на едни от най[1]въздействащите трейлъри на театрални представления, които се играят на русенска сцена.

Ученици от русенската АЕГ “Гео Милев” направиха първите си опити на театрална сцена и пред професионална камера

Курсът, реализиран от Сдружение „StandArt”, залага на разнообразна и иновативна обучителна програма с фокус върху техники от сценичните изкуства, предлагаща много практически упражнения и задачи. Учениците са се занимавали с теми като сценична реч и правоговор, импровизации, език на тялото, поведение пред камера и много други. Лектори в обученията са били Ивайло Ненов, актьор и режисьор от Русенския театър, и Константин Икономов – актьор в Сатиричен театър „Алеко Константинов“, София, и дългогодишен преподавател в театрална академия. Дори изнасянето на част от занятията в дигитална среда поради наложените противоепидемични мерки, не успява да охлади ентусиазма на всички замесени и активната работа по изграждане на въздействащ публичен образ продължава дистанционно. На финала на своето обучение, участниците споделят, че се чувстват по-уверени и подготвени да застанат пред публика, защото са научили много нови и практически полезни неща, и са развили ценни умения за публично поведение.

Отличните резултати и изключително позитивни отзиви от учениците, мотивират екипа на Сдружение „StandArt” да продължи да развива обучителната програма като търси възможности за по-широкото ѝ приложение. Интензивният курс за изграждане на публичен образ е осъществен в рамките на проект „Прилагане на техники от сценичните изкуства за изграждане на атрактивни и въздействащи образ и поведение пред публика“, финансиран по Програма „Култура“ на Община Русе.

Линк към видео във Facebook: https://fb.watch/29FJXwuFsq/

Последно публикувано

Ново изследване на културните аудитории в Русе

>>

За първи път в България – Театър 4D

>>

Внимание, чупливо! – кратък филм на Венцислав Тодоров

>>

Фейсбук