<< Проекти

Интензивен курс за изграждане на публичен образ

На терена на русенския културен живот се появи нов играч – Сдружение „StandArt“, чиято мисия е да насърчава развитието на културната среда в града и да разширява достъпа до културно съдържание.
StandArt стартира своята дейност с проект, насочен към учениците на АЕГ „Гео Милев“, който цели да подготви младите хора за предизвикателствата на съвременното публично общуване. Проектът предвижда провеждане на интензивен курс за изграждане на публичен образ, който по иновативен начин и чрез прилагане на техники от сценичните изкуства, ще подготви участниците за новите роли, изисквания и очаквания на публичната комуникация.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Община Русе и в партньорство с АЕГ „Гео Милев“ – Русе, TVN – Bulgaria и Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе.

По време на двумесечния курс учениците ще направят своите първи стъпки в телевизионно студио, ще усетят адреналина на театралната сцена, ще се запознаят с тънкостите на публичната реч, ще се научат как да владеят езика и тялото си и ще открият неподозирания потенциал на импровизационните техники.
StandArt залага на креативното и модерно визуално съдържание, с което цели да привлича нови публики, да достига и мотивира младата аудитория, и да активира нейния креативен потенциал.

Още с първата си видео кампания Сдружението доказва успеха на тази стратегия – предсрочно сформирана група участници в проекта и интерес от няколко други русенски училища.

Финансираща организация
Програма "Култура" на Община Русе